NEWTEK

Vi ved ikke hvad der sker i fremtiden! Vi kan kun være med til at påvirke den

Nyhedsblog

Sådan får du det maksimale ud af dit batteri til el-cyklen!

Opslået d. 8. juli 2019 kl. 5.10

Elektriske cykler er ikke billige. Så du vil også have batteriet (som er en dyr udskiftning) til at vare så længe som muligt. I det følgende, kan du læse vores anbefaling til, hvordan du sikrer dette:
Med flere og flere el-cykler, har udviklingen af ​​batterier været hurtig. Det betyder, at der gøres meget arbejde for batterier med en større aktionsradius, men også en længere levetid. På den anden side bliver batterierne til el-cykler også dyrere. Så når du skal tænke på udskiftning, er omkostningen større end tidligere.

Og selvfølgelig vil du gerne nyde din el-cykel så længe som muligt. Derfor deler vi i vores blog i en liste med tips, der øger levetiden og ydeevnen på dit e-cykel batteri - og - et antal der ikke gør.


Lad ikke helt op - og - aflad ikke for ofte

Batteriets levetid kan næsten tredobles, hvis du nøjes med at oplade til 80% af kapaciteten. Og at køre dit batteri helt "tomt" er heller ikke et smart træk.

Undgå derfor at oplade dit batteri helt og køre det til det mindste; begge har en negativ indvirkning på batteriets levetid


Vær forsigtig med lastning i frost eller høje temperaturer

Det er selvfølgelig ikke meningen, at du ikke længere skal bruge din cykel ved høje temperaturer eller vinterkulde. Det er rigtigt, at batterier (selv med el-biler), performer mindre godt i vinterkulde og dermed reducerer driftsradius. Hyppig opladning under disse omstændigheder har også en indvirkning på dit batteri.

Udsæt ikke dit batteri for direkte sollys. Du skal helst ikke parkere din el-cykel under den fulde sol, men hellere finde et mere skyggefuldt sted at parkere den. 


Pas på skader på dit batteri

Du er sikkert forsigtig med din el-cykel, men vær særlig forsigtig med batteriet. Selv mindre beskadigelser eller regelmæssige kollisioner eller stød, påvirker batteriets levetid og ydeevne. Forhindre det!

Er batteriet beskadiget; så pas på! Hvis du har haft uheld, eller anvender et meget brugt batteri, skal du være opmærksom. Du bør ikke længere bruge et beskadiget batteri, der lækker eller bliver varm. 


Vælg et "ungt" batteri

Selvom det er svært at kontrollere, når du køber en ny el-cykel, må du antage, at du har et ret nyt batteri. Dette er vigtigt, fordi batterier, der er blevet opbevaret i lang tid, også taber kapacitet.


Rengøring? Aldrig med højtryksrenser!

Det er ikke så besværligt, at holde din el-cykel ren og et batteri kan også modstå dette. Undgå dog at rengøre med højtryksrenser. Det er ikke nødvendigt og iøvrigt farligt, så vælg en noget mildere metode.

 

GOD SOMMER TIL DIG OG DIN EL-CYKEL!

Kategorier: Ingen